Helena Ilona: Superdieetti ja karistettavat kilot

torstai 28. heinäkuuta 2016

Superdieetti ja karistettavat kilot

Hei taas!

Aloitan tosiaan vasta ensi viikolla oman Helvetinviikkoni, mutta päätin ottaa aiheeseen liittyen hieman varaslähtöä FitFarmin Superdieetin avulla. Olen onnistunut kerryttämään kroppaani muutaman vuoden aikana reilut kymmenen extrakiloa ja täytyy myöntää, että myös kesäloma teki jälleen tehtävänsä..

Päätin kuitenkin, että nyt pistän stopin ainaiselle valitukselleni ja erästä ystävääni lainatakseni:


”lopetan negatiivisen sisäisen puheen” ja


keskityn  aktiivisesti hyvinvointini vahvistamiseen.



Aloitin Superdieetin eilen, eli keskiviikkona. Dieetti kestää normaalisti kuusi viikkoa ja ruokavaliota muutetaan hieman joka viikko, jotta painonpudotusta saadaan tehostettua, eikä kroppa totu tiettyyn kalorimäärään. Kuten jo alussa mainitsinkin, päätin ottaa pienen varaslähdön, joten minun Superdieettini kestää 6 vkoa + 5 extrapäivää. Ensimmäinen dieettipäivä meni innosta hihkuen, sillä alkuhuuma on selvästi korkealla. Otin itselleni ”ennen” -kuvat sekä kävin vaa’alla toteamassa jo sen, minkä peilistäkin olin huomannut - rasvaa on. Aloitin kuitenkin tarkoituksellisesti ”kevyemmin” ja pidin lepopäivän nauttien auringosta ja ystäväni seurasta.


Kesä ja mansikat <3


Tänään aamulla, dieetin toisena päivänä olo tuntui tosi kevyeltä, eikä turvonneelta kuten yleensä. Vaikka olen varsin tietoinen siitä, ettei itseään kannata punnita joka päivä, oli pakko käydä tsekkaamassa, joko nesteet ovat lähteneet liikkeelle. Täytyy myöntää, että vaaka antoi lisää buustia, sillä se näytti heti 1,5 kg vähemmän kuin eilen. (HUOM! Tiedostan, että paino voi heitellä päivän aikana parikin kiloa, enkä missään nimessä halua antaa sellaista kuvaa, että dieetti tekisi ihmeitä ja painoa lähtisi joka päivä - tai edes joka viikko - noin paljon. Alussa on kuitenkin ihan odotettavissa, että muutama kilo lähtee helposti, koska suolaisen ja epäterveellisen ruuan myötä kropassani on runsaasti nestettä, mikä nyt lähtee liikkeelle.) Tein aamulla kuitenkin sellaisen virheen, etten syönyt heti vaan vasta parin tunnin kuluttua heräämisestä. Tästä johtuen olin todella nälkäinen ja hotkin aamupalani noin minuutissa, mikä johti pahoinvointiin. :S Onneksi olo meni kuitenkin hetkessä ohi ja voin sanoa oppineeni kerrasta. Huomenna en tee enää samaa virhettä ja pidän muutenkin ateriarytmini tasaisena, jotta vältyn samanlaiselta heikotukselta!

Näillä ihanuuksilla kelpaa lenkkeillä 
Aamiaisen jälkeen säntäsin isäni pyynnöstä hakemaan hänelle jotakin varaosaa, josta en itse ymmärrä mitään. Hyvä puoli tässä oli se, että liike, josta osa piti hakea, oli yli seitsemän kilometrin päässä - sain siis varsin hyvää hyötyliikuntaa pyöräillen. Lenkin jälkeen söin lounaan, valmistelin välipalan laukkuuni ja otin suunnaksi Rauhaniemen Kansankylpylän, jonne olimme ystäväni kanssa sopineet menevämme uimaan ja saunomaan. Kesäpäivä oli houkutellut muitakin paikalle, sillä lauteet olivat täynnä. Oli ihanaa päästä heittämään talviturkki (köh köh), vaikka aluksi ajatus kylmästä järvivedestä puistatti. Kolmen sauna- ja uintikerran jälkeen olo tuntui ihanan raukealta. Tähän olisi ollut jopa mukavaa päättää ilta ja käpertyä sohvalle katsomaan leffaa. Kaiken kaikkiaan verkkaista pyöräilyä tuli tänään siis 20 kilometriä.

Vielä on kuitenkin tarkoitus lähteä treenaamaan Pispalan portaisiin ja testata, miten energiat riittää!

Tunnistatko sinä mainitsemani "sisäisen negatiivisen puheen"? Entä onko sinulla kokemusta FitFarmin Superdieetistä tai muista vastaavista? Oletko onnistunut ylläpitämään dieetillä saavuttamasi painon?



Rentouttavaa iltaa,

Helena Ilona



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti