Helena Ilona: Alkusysäys blogille

lauantai 23. heinäkuuta 2016

Alkusysäys blogille

Olen jo pitkään pyöritellyt mielessäni blogin aloittamista, mutta oikeanlaisen alkusysäyksen sain vasta luettuani norjalaisen mentaalivalmentajan, Erik Bertrand Larssenin kirjan Helvetinviikko. Kirja on jatkoa kirjailijan aiemmalle teokselle, Paras. Molemmat käsittelevät sinällään samaa aihetta - itsensä kehittämistä, mutta siinä missä Paras kuvaa yleisesti eroja parhaiden ja keskinkertaisten välillä ja muistuttaa, että huipulle pääseminen vaatii pitkäjänteisyyttä, harjoittelua ja riittävästi toistoja, ohjaa Helvetinviikko konkreettisemmin kyseenalaistamaan ja muuttamaan totuttuja toimintamalleja ja viemään oma tekeminen ajatuksen tasolta käytäntöön.



Helvetinviikko on saanut nimensä Larssenin mukaan armeijasta, jossa hakijat viedään sekä fyysisten että henkisten voimiensa äärirajoille. Viikon pointti on osoittaa, että pystyt todellisuudessa paljon parempaan kuin koskaan uskalsit kuvitella. Kirjailija antaa Helvetinviikolle yleiset raamit, mutta tarkemmasta suunnittelusta jokainen vastaa itse. Viikon aikana kuntoillaan joka päivä vähintään tunti kerrallaan. Lisäksi kahden kuntoilukerroista tulee Larssenin mukaan olla erityisen rankkoja. Hyötyliikuntaa lisätään ja syödään terveellisesti (pienemmät annoskoot, 5 ateriaa/pvä, hyvästit herkuille). Sanoisin, että vaikka kirjassa puhutaan lähes itsestään selvyyksistä ja hyvin yksinkertaisista asioista, ovat ne ainakin minulle haastavia. Mietin vielä henkilökohtaisten tavoitteiden ja unelmieni näkökulmasta, mitä muita "sääntöjä" tulen asettamaan itselleni. Kerron niistä sinulle hieman myöhemmin ja voit halutessasi  lukea Helvetinviikostani 1.8. alkaen. 

Oletko sinä jo lukenut Paras ja Helvetinviikko -kirjat? Tykkäsitkö? Saitko jommasta kummasta kirjasta uudenlaista vauhtia arkeen?



Helena Ilona

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti